FB Pixelz

Final de sezon pe plan intern. Lupta continuă pe specialele din Europa

Marco Tempestini și Toni Avram au terminat pe podium în Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, iar Bogdan Marișca și Carmen Poenaru s-au clasat pe poziția a cincea.

Șase probe speciale și peste 80 km de parcurs în ultima zi din Raliul Harghitei pentru echipajele Napoca Rally Academy, un raliu care s-a terminat cu clasări în puncte pentru Marco Tempestini și Bogdan Marișca.

 

Marco Tempestini și Toni Avram au început ziua în forță și s-au instalat pe prima poziție la general, după ce David Botka a făcut o pană. Echipajul NRA a făcut însă o greșeală și a ieșit în decor pe proba următoare, dar din fericire pierderea a fost doar de timp și cei doi au putut continua cursa. Tempestini a pierdut însă poziția de lider în favoarea pilotului maghiar, iar la finalul zilei s-a clasat pe locul secund în Raliul Harghitei. “Am avut șansa noastră de a câștiga acest raliu, dar am făcut și noi o greșeală. Sunt mulțumit cu acest final și acum ne concentrăm pe proiectele în care sunt implicați juniorii NRA”, a spus Marco Tempestini, după ultima etapa a sezonului intern.

 

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au continuat în acelși ritm ca vineri, fără șă riște absolut nimic, iar după cele șase probe de sâmbătă s-au clasat pe poziția a cincea. “Am terminat Raliul Harghitei și o dată cu el sezonul 2014. A fost un raliu la care nu puteam să facem nicio greșeală, cu o mașină care nu a funcționat la potențial maxim și cu Carmen care a făcut o treabă foarte bună ținând cont de problemele ei medicale. Sunt mulțumit de evoluția în acest raliu dificil, dar nu sunt mulțumit de evoluția din 2014”, a spus și Bogdan Marișca.

 

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au avut o evoluție excelentă la două roți motrice în prima zi, dar sâmbătă au fost nevoiți să abandoneze pe prima probă cu o problemă la cutia de viteze. Tot din cauza unor probleme tehnice a abandonat și Simone Tempestini. Revenit în super rally, juniorul NRA a câștigat primele două probe de sâmbătă demonstrându-și încă o dată potențialul pe macadam.

 

Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în weekendul următor la Raliul Franței, etapă inclusă în calendarul Junior WRC, iar pentru Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu sezonul continuă în octombrie cu participarea din Junior ERC la Rallye du Valais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest