FB Pixelz

Evolutii bune pentru juniorii NRA la Raliul Tara Barsei

Florin Tincescu a ratat “la mustata” podiumul Cupei Dacia pe ultima speciala, iar Simone Tempestini a avut o evolutie sigura si fara greseli la Raliul Tara Barsei.

Juniorul Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, alaturi de copilotul sau Dan Hatigan, a avut din nou o evolutie buna, terminand Raliul Tara Barsei pe primul loc la Debutanti Cupa Dacia, pe trei la Juniori si pe pozitia a patra in clasamentul general al Cupei Dacia.  De fapt, tanarul de doar 18 ani a ratat podiumul Cupei Dacia din cauza maturitatii.  El a decis sa nu forteze pe ultima proba ( a doua trecere pe Sacele-Azuga, cea mai lunga speciala a raliului, de 24,7 kilometri) inainte de care avea un avans consistent, de peste 20 de secunde in fata ocupantului locului patru. Aceasta decizie l-a costat un loc  in clasamentul cupei, dar a terminat raliul si rezultatul obtinut este, oricum, meritoriu. “Un ochi rade, unul plange, am pierdut podiumul pe ultima speciala, dar am avut, totusi, un raliu bun. Cu pneurile foarte uzate alunecam destul de tare pe PS 8 si am hotarat sa nu riscam , sa terminam cursa. Ne-am clasat in final pe locul 1 la Debutanti Cupa Dacia, pe trei la Juniori , este un rezultat bun. Am inceput cu stangul, am gresit in super-speciala de deschidere, am intrat cam tare intr-un viraj si a trebuit apoi sa dam in marsarier, pierzand secunde pretioase. Ne-am trezit mai greu si sambata dimineata, dar apoi ne-am intrat in ritm si totul a fost perfect pana pe ultima proba cand a trebuit sa incetinim”, a declarat Florin la final.

Si Simone Tempestini, cu experimentatul Lucio Baggio in dreapta, a avut o evolutie buna, sigura, fara greseli si in crestere de la proba la proba. In ciuda unui minut de penalizare pentru o greseala a copilotului (care conduce in circulatie deschisa, Simone neavand inca varsta pentru obtinerea permisului de conducere) in  CO-ul  de la super-speciala, tanarul Tempestini a urcat, in cele din urma, pe a treia treapta a podiumului debutantilor la Cupa Dacia. “Nu am riscat nici macar o data, in niciun viraj. Am facut recunoasterile foarte bine, dictarea a fost foarte bine intocmita, foarte corect. Am inceput prost, am intrat mai devreme in CO la super-speciala si am primit un minut penalizare. Erau doua CO-uri, la distanta foarte mica si circulatia deschisa. O masina a claxonat si Lucio a intrat mai repede in punctul de control orar. In rest a fost excelent, m-am distrat, m-am simtit bine si cred ca am mers bine pe probe. Am accelerat un pic pe ultima proba, am mers mai tare, dar tot fara sa-mi asum niciun risc”, a povestit Simone.

Andi Hutanu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest