FB Pixelz

Debut pentru Mattia Tempestini in lumea curselor

In acest weeend, Mattia Tempestini a debutat in lumea sporturilor cu motor la volanul unei masini Dacia Logan pe circuitul de rallycross de la Sibiu, iar Simone Tempestini si Florin Tincescu s-au pregatit pentru etapele din Campionatul European de Raliuri la care vor lua startul.

Dupa ce Simone Tempestini si-a facut debutul in lumea raliurilor pe circuitul de rallycross de la Sibiu, in acest weekend, in acelasi loc, a debutat si Mattia Tempestini. Cel mai tanar membru al familiei Tempestini a luat startul cu un model Dacia Logan al echipei Napoca Rally Academy si in final a terminat pe locul 5 in clasamentul juniorilor. „A fost incredibil. Am asteptat cu nerabdare acest weekend si senzatiile experimentate au fost de nedescris. Mi-a placut mult si stiu ca pentru mine greul de abia acum incepe”, a spus Mattia Tempestini.

Etapa din Campionatul National de Slalom Paralel de la Sibiu, organizata de Napoca Rally Academy, a fost castigata de Danut Budai, iar opt dintre pilotii prezenti la start – Dan Albut, Daniel Ghirinea, Paul Silaghi, David Tarta, Mihai Tudor Ciocan, Gabi Gaina, Bogdan Rogoz si George Bunea – au castigat cursuri de pilotaj cu instructorii NRA. „Unul dintre obiectivele echipei noastre este de a sustine pilotii tineri din Romania asa cum am facut si pana acum. De aceea am organizat si anul acesta o etapa din Campionatul National de Slalom Paralel pentru ca aici s-au format numerosi piloti care acum merg in Campionatul National de Raliuri”, a spus Marco Tempestini.

Simone Tempestini a luat si el startul in etapa de la Sibiu, dar nu fost inclus in clasamentele oficiale. Pentru pilotul Napoca Rally Academy, etapa de la Sibiu a fost un test util pe macadam pentru Raliul Poloniei, etapa a noua din Campionatul European de Raliuri. „Plec in Polonia cu obiectivul de a aduna cat mai multe puncte pentru echipa si de a aduna experienta pe macadam. Este un raliu foarte dificil din care voi avea foarte multe de invatat. Voi incerca sa cresc ritmul de la o proba la alta si sper sa termin fara probleme aceasta etapa”, a spus Simone Tempestini.

Si Florin Tincescu a avut un weekend plin, insa in Trofeul Campulung, etapa a sasea din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Pilotul NRA a concurat in afara clasamentului pentru a acumula cat mai multa experienta la volanul masinii cu care va lua startul in Raliul Croatiei, etapa inclusa in Campionatul European de Raliuri. „A fost o sesiune de teste utila alaturi de Bogdan Marisca si Vlad Cosma. Am mai pilotat aceasta masina, dar pentru etapa din Croatia aveam nevoie de o sesiune de teste pe asfalt, iar Trofeul Campulung a fost ocazia perfecta pentru mine. Suntem un pic mai bine pregatiti pentru etapa din Croatia, dar mai intai ne vom concentra sa obtinem un rezultat bun in Raliul Moldovei Cotnari Bacau la Cupa Dacia si pentru echipa NRA”, a spus si Florin Tincescu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest