FB Pixelz

Simone Tempestini își anunță programul în Campionatul European de Raliuri în 2022

Simone Tempestini, campionul en titre al României, anunță participarea sa în Campionatul European de Raliuri, cu un program menit să aducă cât mai multe rezultate de top României. 

Simone Tempestini, campionul en titre al României, anunță participarea sa în Campionatul European de Raliuri, cu un program menit să aducă cât mai multe rezultate de top României. 

Campionatul Europen de Raliuri va avea 8 etape din care vor conta, pentru clasamentul final, 7 rezultate.  Sezonul 2022 va începe în Fafe ( Portugalia ) pe 11-13 martie, unde a fost și ultimul raliu la care a participat sextuplul campion național al României, în 2021. 

Următoarele etape vor fi Azores (26-27 martie), Insulele Canare (13-14 mai), Raliul Poloniei (11-12 iunie), Liepaja Letonia (2-3 iulie), Raliul Roma Capitale (23-24 iulie) și Barum Cehia (27-28 august) . Locul de desfășurare al etapei a opta încă nu este confirmat. 

Anul trecut, împreună cu partenerii angrenați în proiectul internațional, pilotului echipei Napoca Rally Academy a reușit participarea la patru etape din ERC, din păcate la 2 din ele a fost nevoit să abandoneze tehnic.  Ritmul arătat a fost foarte bun și Simone a reușit, în premieră pentru motorsportul din țara noastră, să câștige primele probe speciale în Campionatul European din formatul modern, la Roma și Fafe. 

“Anul aceasta dorința este să reușim să ridicăm miza și din punctul de vedere al numărului de etape la care vom participa și al rezultatelor pe care ni le dorim” a declarat Simone, după “încălzirea” din Italia de la Raliul Terra Valle del Tavere la finalul lunii februarie, unde, deși a lipsit din mașina de curse aproape 5 luni, a câștigat 4 din 7 probe speciale, terminând pe locul 2 la doar 3.3 secunde de locul 1.

Simone Tempestini “În primul rând, dorința mea este să reușesc să fiu cât mai rapid și eficient pe probe. Vrem să ne luptăm pentru victorie la fiecare raliu la care vom participa în ERC și, dacă vom reuși să facem numărul de etape pe care ni le dorim, tintim la podium final de campionat. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor noștri pentru că împart cu noi dorința asta de înaltă performantă internațională pentru motorsportul din România”.

2022 va aduce câteva noutăți pentru Simone și pentru fanii din România 

Dacă copilotul este super confirmat, Sergiu Itu, în ceea ce privește echipa tehnică, Simone se întoarce cu plăcere și speranțe mari la Keane Motorsport, care a fost alături de campionul României la primul titlu din CNR în 2015, în JWRC (Campionatul Mondial pentru Juniori) și WRC3 în 2016, așa că acest parteneriat vechi-nou este așteptat cu noi rezultate sportive de excepție.

O surpriză pentru toți fanii din România este că din 2022 ERC va avea același promotor ca WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) și că mult apreciata platforma de TV on demand on line, All Live, în premieră, va transmite si toate etapele din ERC. Așa că, fanii vor putea urmări pas cu pas, probă după probă, în live streaming, evoluțiile lui Simone și Sergiu si din interiorul masinei si din exterior, cu interventii si comentarii, la fiecare stop de probă, regrupare și service parc. 

Partenerii lui Simone Tempestini în 2022 sunt OMV, Betano, Banca Transilvania, Rombat, De Longhi, Westaco.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns