FB Pixelz

Record mondial pe Transfagarasan

In perioada 9-11 iulie Subaru of America si Prodrive vor organiza un eveniment automobilistic pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa – Transfagarasan.

Dupa stabilirea recordurile pentru masini de tip sedan in cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man in 2016 si Nurburing in 2017, Subaru of America si Prodrive au deciz sa seteze un record de viteza in premiera mondiala pe cel mai spectaculos drum de munte din Europa, daca nu din lume, adica Transfagarasan. 

Recordul va a fi setat pe o lungime de 82 de kilometri, acest lucru fiind o premiera in lumea motorsportului. Startul va a fi dat de la iesirea din Cartisoara si sosirea va a fi pe barajul de la Vidraru.  Evenimentul va a fi desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si cu sprijinul CNAIR si a Ministerului Transporturior din Romania. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy este consultant tehnic si asigura desfasurarea evenimentului in Romania.

Mark Higgins este de 3 ori campion al Angliei (in 1997, 2005 si 2006). Pilotul a lucrat ani de zile cu Top Gear si a realizat cascadorii in filme celebre, precum Quantum of Solace si Skyfall din seria James Bond. 

Drumul va a fi inchis traficului, de la iesire din Cartisoara pana la barajul Vidraru in zilele de luni si marti 09 si 10 Iulie de la 9,00 la 13,00 si de la 14,00 la 18,00 si in ziua de  miercuri 11 Iulie, de la iesirea din Cartisoara pana la Balea Lac, de la 9,00 la 12,00 si de la 14,00 la 17,30.   

Conferinta de presa legata de acest eveniment va avea loc duminica, 8 iulie, la ora 12.00 la Hotel Continental Forum din Sibiu. La conferinta vor participa:  Dominick Infante – Subaru of America, Inc., Director of Corporate Communications, Jessica Tullman – Subaru of America, Inc. , Manager Product Communications, Iain Dobson – Presedinte Automotive Events, Inc, organizator din partea Subaru.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns