FB Pixelz

O zi nebună în Raliul Monte-Carlo

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au reușit să mai urce o poziție în clasamentul Junior WRC, după trei zile din Raliul Monte-Carlo. Chiar dacă a pierdut un minut și jumătate pe cea mai lungă probă a raliului, din cauza unei probleme la sistemul de frânare, echipajul Napoca Rally Academy a câștigat încă o specială și se află pe locul 4 în clasamentul juniorilor.

Sâmbătă, 24 ianuarie, a fost o zi nebună în Raliul Monte-Carlo. Prima specială a zilei (PS9 Prunières – Embrun 1 – 19,93 km) a fost anulată din motive de siguranță. “Nu am văzut niciodată atât de mulți oameni pe o probă specială la un raliu. Organizatorii au considerat că proba nu este sigură și aceasta a fost anulată”, a spus Simone Tempestini.

Astfel, acțiunea din ziua a treia a început direct pe cea mai lungă speciala a raliului: Lardier et Valença – Faye – 51,70 km. “Din păcate aici am avut o problemă la sistemul de frânare și nu am reușit să ne bucurăm de această probă incredibilă. Am pierdut peste un minut și jumătate aici, dar cel mai important este că am ajuns înapoi în parcul de service și putem continua raliul”, a spus Simone Tempestini, în primul parc de service al zilei.

Fără să-și piardă motivarea, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au continuat în forță Raliul Monte-Carlo și au reușit să câștige încă o probă specială în lupta cu ceilalți juniori din competiție. Ultima probă a zilei a fost una în care alegerea pneurilor a fost crucială. Fără să riște foarte mult, juniorul NRA a terminat proba cu cel de-al treilea timp și a urcat până pe poziția a patra în clasamentul Junior WRC. “A fost o zi nebună. Condițiile de pe probe au fost extrem de dificile și schimbătoare. Este o experiență senzațională și trebuie să rămânem concentrați până la sosire”, a adăugat Simone Tempestini, la finalul zilei de sâmbătă.

Duminică, în ultima zi a Raliului Monte-Carlo, mai sunt programate trei probe speciale, cu o lungime de peste 50 kilometri, inclusiv legendara Col du Turini. Startul pe prima probă este programat la ora 10:30, ora României, iar festivitatea de premiere este programată la ora 16:00, în fața Palatului Princiar din Monaco.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest