FB Pixelz

Napoca Rally Academy – gata de start pentru sezonul 2018 din Campionatul National de Raliuri Dunlop

Campionatul National de Raliuri Dunlop editia 2018 se aproprie cu pasi repezi de start, prilej cu care echipa campioana nationala din ultimii trei ani anunta astazi componenta pentru noul sezon competitional.

Asa cum i-a obisnuit pe fanii sai din Romania, varfurile de lance ale echipei clujene in 2018, vor fi Campionul National 2017 Bogdan Marisca, care va pilota un model Ford Fiesta R5 si Campionul National 2015 si 2016 Simone Tempestini, care  va lua startul in CNR 2018 cu Citroen DS3 R5. Pe parcursul acestui an  Simone va trece la noul model Citroen C3 R5, pe care il va pilota, de altfel, in scurt timp in Campionatul Mondial de Raliuri WRC 2. Langa Simone sa va afla in noul sezon copilotul Sergiu Sebastian Itu. 

Obiectivul celor doi piloti NRA, va fi acela de a  castiga cat mai multe raliuri posibile, continuand astfel traditia inceputa acum trei ani si anume, a aduce la Cluj titlul suprem si in 2018.

2 Premiere pentru raliurile din Romania

Florin Tincescu va avea parte in 2018 de mai multe schimbari, atat in ceea ce priveste materialul de concurs, dar si copilotul. Astfel,  masina aleasa anul acesta este o premiera pentru  Romania, respectiv un 124 Abarth, care este  incadrat in clasa RGT, model care a demonstrat in repetate randuri o competitivitate foarte ridicata in etape de raliu din Italia, dar si din alte tari europene, fiind foarte aproape de performantele modelelor R5.                                                                                                                                                                

Dupa un an de pauza, Alina Bianca Pop va reveni in echipa Napoca Rally Academy, in calitate de copilot al lui Florinel .  Cei doi promit spectacol pe probe si bineinteles, isi ca propun ca obiectiv principal castigarea clasei RGT.

Anul 2018 aduce noutati si pentru cel mai tanar pilot al echipei  clujene, Norbert Maior. Norbert va pilota anul acesta alaturi de sora sa Francesca Maior, fiind astfel o premiera pentru raliurile din Romania ca un frate si o sora sa formeze un echipaj. Francesca a debutat in CNR anul trecut la varsta de 16 ani, iar cei doi vor merge anul acesta pe un model Peugeot 106 Gr N de clasa 9, recent achizitionat de catre echipa. Obiectivul fratilor Maior in acest an este castigarea clasei 9 si ocuparea unui loc cat mai important in clasament la 2 roti motrice.

Echipa Napoca Rally Academy ii ureaza bun venit tanarului pilot clujean Mihnea Muresan, care in acest an va reprezenta culorile NRA in Cupa Dacia. Mihnea a fost “surpriza” anului 2017 la aceasta categorie, iar in 2018 va alerga si el cu un nou copilot experimentat, si anume Bogdan Iancu.  Misiunea lor nu va  fi una usoara, adica, castigarea titlului Cupa Dacia pentru al doilea an consecutiv, un rezultat pe care niciun sportiv din CNR nu a reusit sa-l obtina pana in prezent. 

“Anul 2018 se anunta unul plin de provocari pentru echipa noastra si asteptam cu nerabdare debutul Campionatului in cateva saptamani la Brasov.Toate echipajele Napoca Rally Academy vor lupta in acest an pentru titlurile nationale in categoriile aferente si bineinteles, vom da tot ce putem pentru a reusi sa aducem la Cluj pentru a patra oara consecutiv, trofeul national la echipe, “ a declarat Marco Tempestini, managerul echipei Napoca Rally Academy.

Ca in fiecare an, Napoca Rally Academy va marca debutul in Campionatul National de Raliuri in cadrul unui eveniment oficial de prezentare a echipei, eveniment asteptat pentru saptamana premergatoare etapei de raliu de la Brasov, programata pentru 23-24 martie.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2018 din Campionatul Național de Raliuri sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De’Longhi, Visit Cluj, Primăria și Consiliul Judetean Cluj Napoca. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns